6551

Polityka prywatności/Polityka Cookies

Polityka prywatności/Polityka Cookies

  • Prosimy Cię o udostępnianie danych osobowych (między innymi) w celach takich, jak:
    • Niniejsza polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy Denley.pl, zwany dalej Sklepem, prowadzony pod adresem domeny www.denley.pl, zwanej dalej Witryną, przez "BOLF SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ" SPÓŁKA KOMANDYTOWA z siedzibą w Zielonej Górze wpisaną pod numerem: 0000529285 do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Zielonej Górze – Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, NIP: 9291861928, REGON 360003583, adres: ul. Kożuchowska 32, 65-364 Zielona Góra – będącą jednocześnie administratorem danych, zwaną dalej również Administratorem.
    • Dane gromadzone przez Witrynę zabezpieczone są zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanym dalej Rozporządzeniem oraz innymi przepisami powszechnie obowiązującego prawa.
    • Administrator dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania Państwa prywatności i ochrony udzielonych danych osobowych podczas korzystania z Witryny, w tym dokonywania zakupów w ramach Sklepu, oraz w tym celu podejmuje wszelkie niezbędne działania.
    • Cel i zakres przetwarzanych przez Administratora danych wynika z działań podejmowanych przez użytkowników Witryny, w tym klientów Sklepu.
    • W ramach oferowanych usług Administrator dokłada wszelkich starań, aby przetwarzanie danych obywało się zgodnie z obowiązującym prawem.

Dlaczego prosimy Cię o udostępnienie danych osobowych?

  • Prosimy Cię o udostępnianie danych osobowych (między innymi) w celach takich, jak:
  • - kupowanie produktów przez internet,
  • - prowadzenie indywidualnego konta użytkownika,
  • - otrzymywanie informacji na temat produktów,
  • - uczestnictwo w społecznościach internetowych, w tym korzystanie z naszych blogów oraz stron i/lub kanałów informacyjnych w serwisach społecznościowych,
  • - uczestnictwo w promocjach lub konkursach,
  • - przechowywanie Twoich preferencji na potrzeby przyszłych relacji i komunikacji,
  • - pomoc w rozwijaniu naszych usług internetowych,
  • - otrzymywanie spersonalizowanych komunikatów, ofert specjalnych i reklam dostosowanych do Twoich zainteresowań w oparciu o udostępnione nam informacje oraz o informacje zgromadzone przez nas za pośrednictwem plików cookie i innych podobnych technik związanych z korzystaniem przez Ciebie z naszych stron/mediów społecznościowych/blogów.
  • - wypełnienie ankiety z opinią o zakupionym produkcie/dokonanej transakcji w Sklepie oraz zamieszczenie jej na stronie Sklepu,
  • - uzyskanie opinii o zakupionym produkcie i/lub Sklepie oraz umieszczenie jej na stronach określonych w zgodzie podmiotów,
  • - umieszczenie opinii na stronie www.denley.pl.

Główne cele zbierania danych osobowych:

  • - zawarcie i realizacja Umowy Sprzedaży (bez rejestracji konta klienta lub z rejestracją konta klienta) na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a, b, c Rozporządzenia;
  • - świadczenie Usług Elektronicznych przeznaczonych dla użytkowników Witryny/klientów Sklepu na podstawie art. 6 ust. 1 lit a, b, c Rozporządzenia.
  • - marketing bezpośredni własnych produktów lub usług Administratora (newsletter e-mail, newsletter SMS) na podstawie art. 6 ust. 1 lit a Rozporządzenia.

Jakie dane osobowe możemy gromadzić?

    I. Dane zbierane w sposób automatyczny podczas korzystania z Witryny.

  • Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych identyfikujących użytkowników, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies podczas samego korzystania z Witryny. Pliki cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez Witrynę i przechowywane na Państwa komputerze zawierające pewne informacje związane z korzystaniem przez Państwa z Witryny i Sklepu. Pliki cookies wykorzystywane są przez Sklep w celu obsługi Witryny i zapewnieniu możliwości udostępniania Państwu interesujących informacji podczas procesu zakupowego, np. w celu zapamiętania dokonanych przez Państwa zakupów. Pliki cookies wykorzystywane przez Sklep mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez Państwa z Witryny i służą do przechowywania informacji takich jak Państwa hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z Witryny. W każdym przypadku mogą Państwo zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje pomocy przeglądarki internetowej. W razie problemów doradzamy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki lub skontaktować się z producentem przeglądarki, z której Państwo korzystacie.
  • Obok plików cookies Sklep może również gromadzić dane zwyczajowo zbierane przez administratorów systemów internetowych w ramach tzw. logów lub plików dziennika. Informacje zawarte w logach mogą obejmować między innymi Państwa adres IP, rodzaj platformy i przeglądarki internetowej, dostawcę internetu oraz adres strony, z której weszliście Państwo na Witrynę. Niektóre podstrony w ramach Witryny oraz inne środki komunikacji z Państwem mogą zawierać tzw. „web beacons” (tzw. elektroniczne obrazki). Web beacons pozwalają na otrzymanie informacji takich jak np. adres IP komputera, na który załadowana została strona, na której web beacon został zamieszczony, numer URL strony, czas załadowania strony, rodzaj przeglądarki internetowej, jak również informacje zawarte w cookies, w celu oceny efektywności naszych reklam. Dane te będą archiwizowane i wykorzystywane w celach analizy statystycznej i oceny globalnego ruchu użytkowników Witryny. Dane te nie będą łączone z przekazanymi przez Państwa danymi osobowymi.
  • W Sklepie jest stosowany system analizy sieciowej (Google Analytycs), który może być wykorzystywany do tworzenia profilów użytkowników pod pseudonimem. Google Analytycs stosuje w tym celu pliki cookies. Funkcją Google Analytycs jest ocena korzystania użytkowników z Witryny i poprawa jakości funkcjonowania Serwisu.
  • Sklep zbiera dane klientów (takie jak nick, pseudonim i inne), którzy dobrowolnie umieszczają komentarze do produktów na stronie Sklepu.
  • Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań klientów na stronie Sklepu, zbierania danych demograficznych o klientach, do personalizacji zawartości stron Sklepu.
  • Dane zbierane automatycznie, które dotyczą Klientów zamieszczających komentarze do produktów, mogą zostać użyte w celu promocji Sklepu lub produktów znajdujących się w ofercie Sklepu. Podobnie w celu promocji Sklepu lub produktów znajdujących się w ofercie Sklepu mogą zostać użyte komentarze klientów.
  • Za zgodą użytkownika dane uzyskane za pomocą plików cookies mogą być przetwarzane w celu świadczenia szeroko rozumianych usług marketingowych przez nas oraz naszych Partnerów, tj.:
  • - Ad Pilot Sp. z o.o. S.K.A z siedzibą w Warszawie ul. Złota 61/101,
  • - Google Poland Sp. z o.o z siedzibą, ul. Emilii Plater 53 00-113 Warszawa,
  • - AVIN z siedzibą AG Eichhornstraße 3, 10785 Berlin, Germany,
  • - All4Affiliate SP Z. O. O. z siedzibą ul. Wiertnicza 89, 02-958 Warszawa,
  • - VSC Sp. z o.o. sp.k. z siedzibą ul. Gwiaździsta 66 53-413 Wrocław,
  • - VIV NETworks Sp. z o.o., z siedzibą ul. Radziwiłłowska 29/4, 31-026 Kraków,
  • - FACEBOOK POLAND SP Z O. O. z siedzibą, ul. Bielańska 12, 00-085 Warszawa,
  • - CRITEO, z siedzibą Torre Mapfre, C/ de la Marina 16-18, 08005 Barcelona,
  • - Trusted Shops GmbH Subbelrather Strasse 15c, 50823 Kolonia, Niemcy,
  • - Ceneo.pl sp. z o.o., z siedzibą ul. Grunwaldzka 182, 60-166 Poznań,
  • - Grupa Okazje Sp. z o.o., z siedzibą Al. Tadeusza Kościuszki 23/25, 90-418 Łódź,
  • - VSC Sp. z o.o. sp.k., z siedzibą ul. Gwiaździsta 66, 53-413 Wrocław,

Profilowanie

  • Administrator danych w sytuacji korzystania z form zautomatyzowanego przetwarzania danych opartego na wykorzystaniu danych osobowych do niektórych czynników osobowych, w szczególności do analizy lub prognozy aspektów dotyczących oceny osobistych zainteresowań lub preferencji klientów przetwarza dane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a.Profilowanie nie ma na celu identyfikacji użytkowników, a jedynie zapewnienie dopasowania oferowanych usług i produktów do preferencji użytkowników. Zgoda na profilowanie jest dobrowolna i może zostać odwołana w każdym czasie, jednakże podejmując decyzję należy, pamiętać, że zgoda pozwoli zapewnić, że wyświetlane treści będą dopasowane do Państwa zainteresowań. Brak zgody nie oznacza, że nie będą Państwo otrzymywać żadnych reklam podczas korzystania z naszej strony – w takiej sytuacji w dalszym ciągu będą Państwo otrzymywali taką samą ilość reklam, ale niemających związku z Państwa aktywnością na naszej stronie.

Okres przetwarzania danych

  • Twoje dane przetwarzane będą do czasu istnienia podstawy do ich przetwarzania, czyli w przypadku udzielenia zgody do momentu jej cofnięcia, ograniczenia lub innych działań z Twojej strony ograniczających tę zgodę, chyba że przepisy prawa będą nas zobowiązywać do dłuższego przetwarzania tych danych lub będziemy je przechowywać dłużej na wypadek potencjalnych roszczeń, przez okres ich przedawnienia określony przepisami prawa, w szczególności kodeksu cywilnego

II. Dane zbierane podczas rejestracji, dokonywania zakupów.

  • Sklep będzie od Państwa zbierał następujące dane osobowe za pośrednictwem Witryny oraz innych form komunikacji, w przypadku dokonywania zakupów i procesu rejestracji na Witrynie:
  • 1) nazwisko i imię,
  • 2) adres zamawiającego,
  • 3) adres dostawy, jeżeli jest inny niż zamawiającego,
  • 4) adres poczty elektronicznej,
  • 5)numer telefonu,
  • 6) nazwa firmy,
  • 7) nr NIP.
  • Podanie danych wskazanych w pkt 1-5 jest dobrowolne lecz konieczne dla dokonania rejestracji i zakupów w ramach Witryny. Niepodanie tych danych może uniemożliwić dokonanie zakupów. Podanie danych wskazanych w pkt 6-7 jest konieczne w przypadku przedsiębiorców, celem wystawienia faktury VAT.
  • Klient może samodzielnie dokonać zmiany danych podanych w systemie Sklepu.
  • Klient, który założył konto w Sklepie, może w dowolnym czasie złożyć wniosek do Sklepu o jego usunięcie. Usunięcie konta jest nieodwracalne i oznacza usunięcie wszelkich danych Klienta. Odtworzenie takiego konta nie będzie możliwe.
  • Klient wypełniając formularz zapłaty za zamówione produkty może dodatkowo wyrazić zgodę poprzez zaznaczenie odpowiedniego pola na:
    • a) przetwarzanie danych osobowych, w postaci adresu e-mail przez Bolf Sp. z o. o. Sp. k z siedzibą w Zielonej Górze (ul. Kożuchowska 32), w celu wypełnienia ankiety z opinią o zakupionym produkcie / dokonanej transakcji w sklepie Denley.pl oraz zamieszczenia jej na stronie Sklepu. Powyższa zgoda ma charakter dobrowolny i może zostać odwołana w każdym czasie w szczegółch zamówienia;
    • b) na przekazanie danych osobowych, w tym adresu e-mail oraz informacji o dokonanym zakupie / przebiegu transakcji w sklepie Denley.pl następującym podmiotom:
    • - Trusted Shops GmbH Subbelrather Strasse 15c, 50823 Kolonia, Niemcy, Rejestr Handlowy (HRB) 32735, NIP-UE: DE 812 947 877
    • - Ceneo.pl sp. z o.o., ul. Grunwaldzka 182, 60-166 Poznań, KRS: 0000634928, NIP: 525-26-74-781, REGON 365338986
    • - VSC Sp. z o.o. sp.k., ul. Gwiaździsta 66, 53-413 Wrocław, KRS 0000463736, NIP 899-255-54-48, REGON 020203207
    • - Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 USA
    • - Ringier Axel Springer Polska Sp. z o.o. właściciel Opineo, ul. Domaniewska 52, 02-672 Warszawa e-mail: kontakt@opineo.pl
    • w celach uzyskania opinii o zakupionym produkcie i/lub Sklepie oraz umieszczenia jej na stronach wymienionych podmiotów. Powyższa zgoda ma charakter dobrowolny i może zostać odwołana w dowolnym momencie przez wysłanie wiadomości na adres admin@bolf.com Wyrażona zgoda oznacza, że wymienione wyżej serwisy będą miały prawo zwrócić się do Klienta poprzez wskazany w zamówieniu adres e-mail z prośbą o udzielenie opinii na temat zakupionego produktu poprzez wypełnienie ankiety. Uzyskane w ten sposób opinie na temat produktów, usług, podmiotów sprzedających lub świadczących usługi dostarczają innym Kupującym cenne informacje dotyczące jakości produktów oraz obsługi w sklepach internetowych.
  • Szczegółowo informację dot. odbiorców, przetwarzania, okresu przechowywania i ochrony danych gromadzonych w związku z realizacją procesu sprzedaży przez Sklep Deley.pl oraz realizacją usług przeznaczonych dla Klientów Sklepu Denley.pl, zamieszczone są w [Regulaminie].

III. Inne dane zbierane przez Witrynę.

  • Użytkownik Witryny poprzez zaznaczenia odpowiedniego pola może wyrazić zgodę na otrzymywanie e-mail newsletter lub/i sms newsletter. Wyrażenie powyższej zgody jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych przez Bolf Sp. z o. o. Sp. k., w celu realizacji marketingu bezpośredniego własnych produktów oraz na przesłanie na podany adres e-mail lub/i nr telefonu drogą elektroniczną lub/i przy użyciu telekomunikacyjnych urządzeń końcowych, informacji handlowych określonych w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną pochodzących od Bolf Sp. z o. o. Sp. k z siedzibą w Zielonej Górze. Wyrażona zgoda ma charakter dobrowolny i może zostać odwołana w każdym czasie. Dane osobowe podane w związku z korzystaniem z usługi newsletter SMS/e-mail będą przetwarzane do czasu istnienia podstawy prawnej, tj. dopóki użytkownik nie wycofa udzielonej zgody na przetwarzanie danych osobowych.
  • [Wypisanie się z e-mail newsletter]
  • Użytkownik wypełniając formularz kontaktowy wyraża dobrowolną zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celu nawiązania kontaktu.
  • Podanie adresu e-mail w formularzu kontaktowym jest dobrowolne jednakże jego niepodanie może uniemożliwić udzielenie Państwu odpowiedzi w Państwa sprawie.
  • Dane osobowe podawane w formularzu kontaktowym są przetwarzane, wyłącznie, w celu umożliwienia osobom zainteresowanym uzyskanie informacji dotyczącej oferowanych przez nas usług lub wyjaśnienia sprawy w związku, z którą zwrócił się użytkownik witryny i w postaci umożliwiającej identyfikację określonej osoby są przechowywane nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania w tym przypadku udzielenia informacji, załatwienia sprawy, z którą zwrócił się użytkownik.
  • Przy wyrażeniu odrębnej zgody Sklep może gromadzić inne dane osobowe niezbędne do przeprowadzenia konkursu lub promocji, zgodnie z regulaminem konkursu/promocji (np. zdjęcia).
  • Ponadto Denley.pl w zależności od wybranych ustawień w różnych serwisach społecznościowych może przetwarzać dane osobowe dotyczące działań w obrębie profilów w tych serwisach, na przykład zamieszczone/udostępnione w nich zainteresowania, stan cywilny, płeć, nazwa użytkownika, zdjęcia, komentarze, treści itp.

Udostępnianie Informacji

  • W celu realizacji umowy Sklep może udostępniać zebrane od Państwa dane do następujących podmiotów (DPD, DHL, Poczta Polska, Paczkomaty InPost, Przelewy24, PayU, PayPal).
  • Ponadto, podane przez Państwa informacje mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa.
  • Jeśli prawo będzie od nas wymagać uzyskania Państwa zgody lub jeśli stwierdzimy, że w danej sytuacji uzyskanie takiej zgody będzie uzasadnione, nie udostępnimy Państwa danych osobowych bez uprzedniego uzyskania takiej zgody.
  • Dane gromadzone za pośrednictwem Witryny nie są przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

Jakiego rodzaju pliki cookies wykorzystuje Witryna?

  • Cookies sesji - działają tylko podczas przeglądania stron Sklepu umożliwiając tym samym prawidłowe ich funkcjonowanie. Są również wykorzystywane przez serwer do przechowywania informacji o działaniach, w przypadku zerwania połączenia z serwerem Użytkownik może wrócić w to samo miejsce na stronie.
  • Cookies trwałych - pozostają na urządzeniu po odwiedzeniu Sklepu, co oznacza, że Sklep może zapamiętać ustawienia Użytkownika podczas kolejnych odwiedzin. Dzięki temu Sklep staje się łatwiejszy w nawigacji i zapamiętuje preferencje zakupowe Klienta/Użytkownika. (zapamiętywanie wyborów klienta m.in. w zakresie produktów umieszczanych w koszyku, ustawienia walut, języków, ulubionych produktów, produkty w koszyku i w ulubionych; wersja strony (męska, damska, dziecko); zgoda na dopasowanie treści; ustawienia języka, walut; statystyki klienta (jakie podstrony oglądał, jakie produkty, co dodawał do koszyka);
  • Cookies podmiotów/firm zewnętrznych/sieci reklamowych - umożliwiają dostosowanie wyświetlanej strony do preferencji Użytkownika w momencie, gdy dokonuje zakupów (Google Analytycs, Google Adwords, AdPilot)

Retargeting Personalizowany (RTB) Real - Time Bidding

  • Sklep korzysta z usług reklamowych niżej wymienionych podmiotów:
  • - Ad Pilot Sp. z o.o. S.K.A, z siedzibą w Warszawie ul. Złota 61/101,
  • - Google Poland Sp. z o.o., z siedzibą ul. Emilii Plater 53 00-113 Warszawa,
  • - AVIN AG Eichhornstraße 3, 10785 Berlin, Germany,
  • - All4Affiliate SP Z O. O., z siedzibą ul. Wiertnicza 89, 02-958 Warszawa,
  • - VSC Sp. z o.o. sp.k., z siedzibą ul. Gwiaździsta 66 53-413 Wrocław
  • - VIV NETworks Sp. z o.o., z siedzibą ul. Radziwiłłowska 29/4, 31-026 Kraków
  • - FACEBOOK POLAND SP Z O. O., z siedzibą ul. Bielańska 12, 00-085 Warszawa
  • - CRITEO, z siedzibą Torre Mapfre, C/ de la Marina 16-18, 08005 Barcelona
  • Wymienione firmy, w celu realizacji usług marketingu internetowego wykorzystują powierzone im zgodnie z zawartymi umowami pliki cookies, które przy wykorzystywaniu odpowiedniej technologii pozwalają na identyfikację segmentów odbiorców, a tym samym docierania z właściwym przekazem reklamowym do odpowiednich użytkowników w określonym czasie i miejscu. Dane przetwarzanew ramach realizowanych umów z wymienionymi podmiotami nie służą identyfikacji użytkowników.
  • RTB House SA udostępnia dla użytkowników link umożliwiający rezygnację z usługi Retargetingu Personalizowanego tutaj
  • Firma AdPilot także oferuje opcję rezygnacji z otrzymywania plików cookie za pomocą tzw. „opt-out cookie”, które zablokuje umieszczanie tego typu plików w systemie komputera. Opcja ta zapobiegnie kojarzeniu konkretnych informacji z przeglądarką. W razie korzystania z kilku przeglądarek internetowych, lub kilku komputerów, operacja rezygnacji z plików cookie będzie musiała zostać przeprowadzona osobno na każdej z tych przeglądarek/komputerów. Można zrezygnować z opcji plików cookies klikając w pomarańczowy przycisk (opt-out) na podstronie sieci tutaj
  • Użytkownik w każdej chwili może zrezygnować z cookies.
  • Do świadczenia usług RTB stosuje się technologie takie jakie pliki cookie czy sygnalizatory sieci. Zawsze można zmienić ustawienia swojej przeglądarki tak, aby wyłączyć obsługę plików cookie, jeśli są jakiekolwiek obawy związane z ochroną prywatności. Trzeba jednak wziąć pod uwagę to, że z racji powszechnego użycia plików cookie, wyłączenie ich obsługi może przeszkodzić w korzystaniu z wielu witryn internetowych. Radzimy zapoznać się z dokumentacją dotyczącą obsługi używanych przeglądarek aby dowiedzieć się, jak wyłączyć mechanizmy trackingowe takie jak pliki cookie i inne.
  • Ponadto, Bolf sp. z o.o. Sp. k. w celach reklamowych uczestniczy w programie partnerskim opartym na marketingu afilacyjnym. W ramach niniejszej współpracy Bolf sp. z o.o. Sp. k. z firmą AVIN AG (Eichhornstraße 3, 10785 Berlin, Germany) działają jako współadministratorzy danych w zakresie przetwarzania sieciowych danych osobowych. Dane uzyskane w ramach niniejszej współpracy są zabezpieczone zgodnie z obowiązującymi przepisami i w żadnym razie nie służą identyfikacji użytkowników.

Integracja Trusted Shops Trustbadge

  • Na naszej stronie znajduje się zintegrowany Trusted Shops Trustbadge, który służy do wyświetlania naszego znaku jakości Trusted Shops i zebranych opinii o zakupach w naszym sklepie, a także do prezentacji oferty produktów Trusted Shops dostępnych dla kupujących po dokonaniu zamówienia w naszym sklepie.
  • Powyższe służy ochronie naszego przeważającego prawnie uzasadnionego interesu, polegającego na optymalnym funkcjonowaniu naszej oferty na rynku. Trustbadge i reklamowane za jego pomocą usługi stanowią ofertę Trusted Shops GmbH, Subbelrather Str. 15C, 50823 Kolonia.
  • W przypadku wywołania Trustbadge serwer zapamiętuje automatycznie tzw. logi serwera, zawierające np. Państwa adres IP, datę i godzinę wywołania, ilość przesyłanych danych i składającego zapytanie dostawcę usług (dane dostępowe) i dokumentuje wywołanie. Ww. dane dostępowe nie podlegają analizie i są automatycznie nadpisywane w terminie siedmiu dni od zamknięcia strony.
  • Inne dane osobowe przekazywane są do Trusted Shops tylko wtedy, jeżeli po zakończeniu zamówienia dobrowolnie zdecydują się Państwo na korzystanie z produktów Trusted Shops lub już zarejestrowali się Państwo w celu korzystania z nich. W takich przypadkach obowiązuje porozumienie zawarte przez Państwa z Trusted Shops.

Środki techniczne oraz Państwa obowiązki

  • Sklep dokłada wszelkich możliwych starań, aby zabezpieczyć Państwa dane i ochronić je przed działaniami osób trzecich. Stosujemy wszelkie niezbędne zabezpieczenia serwerów, połączeń i Witryny w celu ochrony Państwa danych, w szczególności zabezpieczenie w postaci certyfikatu bezpieczeństwa SSL danych osobowych CERTUM (Unizeto Technologic). Wszystkie połączenia związane z wykonaniem przez Państwa płatności elektronicznych, w przypadku wyboru takiej opcji, będą następować za pośrednictwem bezpiecznego szyfrowanego połączenia.
  • Podjęte przez nas działania mogą okazać się jednak niewystarczające, jeżeli sami nie zachowają Państwo zasad bezpieczeństwa. W szczególności muszą Państwo zachować w poufności login i hasło do Witryny i nie udostępniać ich osobom trzecim. Proszę pamiętać, że Sklep nie będzie się zwracał do Państwa o ich podanie, z wyjątkiem podania ich w trakcie logowania na Witrynie. W celu uniemożliwienia korzystania z państwa konta osobom nieuprawnionym prosimy się wylogować po zakończeniu korzystania z Witryny.

Bezpieczne zakupy SSL.

  • W trosce o poufność przekazywanych nam danych stosujemy protokół SSL (Secure Socket Layer v3). Protokół SSL to zabezpieczenie, pozwalające na zakodowanie przesyłanych danych pomiędzy klientem a Sklepem. Dzięki SSL nie ma możliwości przechwycenia danych przez osoby trzecie. To gwarancja, że nie mają dostępu do państwa imienia, nazwiska, adresu, nr telefonu czy adresu e-mail. Szyfrowaniem objęte są dane osobowe przekazywane nam podczas składania zamówienia oraz e-mail w przypadku zapisania się do newslettera Denley.pl
  • Wydawcą certyfikatu dla Denley.pl po wcześniejszym sprawdzeniu autentyczności sklepu, jest Unizeto Technologies S.A.
  • Certyfikaty CERTUM SSL - gwarantują bezpieczeństwo danych przesyłanych drogą elektroniczną oraz potwierdzają wiarygodność stron internetowych (serwerów WWW).

W jaki sposób możecie korzystać z przysługujących praw?

  • Macie Państwo możliwość podglądu i edycji Państwa danych, w każdym czasie, w ramach Witryny, po zalogowaniu się z użyciem adresu email oraz hasła. W sytuacji, gdy zapomnicie Państwo hasła lub wystąpienia innych problemów z logowaniem, prosimy o kontakt pod adresem: sklep@dealey.pl.
  • Przysługuje Państwu prawo do żądania dostępu do podanych przez siebie informacji stanowiących dane osobowe, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przeniesienia danych. Ponadto, w dowolnym momencie mają Państwo prawo do cofnięcia wyrażonej zgody na przetwarzanie danych osobowych bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem oraz prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  • W zakładce kontakt zamieszczono dane kontaktowe do inspektora ochrony danych, który czuwa nad bezpieczeństwem danych osobowych przetwarzanych przez Bolf Sp. z o. o. Sp. k. W przypadku stwierdzenia ewentualnego naruszenia Twoich praw zachęcamy do kontaktu. W trosce o bezpieczeństwo danych naszych Klientów wszelkie spostrzeżenia będą niezwłocznie sprawdzane tak, aby zapewnić najwyższy poziom ochrony przetwarzanych danych.

Inne strony internetowe

  • W ramach Witryny mogą pojawić się okresowo linki do innych stron internetowych lub usług innych operatorów. Takie strony internetowe lub usługi działają niezależnie od Witryny i nie są w żaden sposób nadzorowane przez sklep internetowy. Strony te mogą posiadać własne polityki prywatności, a usługi niezależne od nas regulaminy, z którymi zalecamy zapoznać się. Sklep internetowy nie ponosi odpowiedzialności za zasady postępowania z danymi w ramach tych stron.

Pytania i zastrzeżenia

  • Sklep zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej Polityki Prywatności, o czym użytkownicy Witryny, w tym Klienci Sklepu zostaną poinformowani na stronie www.denley.pl .
  • Pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej polityki prywatności mogą być przez Państwa podane pod adresem sklep@denley.pl.
pixel